Dag 3 Kamloops - Banff

21 september 2017 - Banff National Park, Canada

Aan alle aandachtigen ,

Het was vanmorgen vroeg dag voor ons reizigers want er stond een rit van maar liefst 499 km op het program en inclusief omrij kilometers werden dit er zeker meer dan 500 dus vroeg uit de veren en aan het hotel ontbijt alwaar Claudio een Canadees met Italiaanse (voor) ouders ons op zeer belangstellende wijze de hemd van het lijf vroeg al zijn die Canadezen meer oprecht dan Amerikanen want die vragen de hele dag door zonder ook maar enige voor van oprechte belangstelling.

Gezien het aantal gasten aan het ontbijt , wij dus , was het begrijpelijk dat deze aardige man blij was met elke vorm van klandizie dus was het oprecht gezellig en gingen wij onder een stralende zon op weg naar Banff.

Onderweg liet de zon steeds meer verstek gaan en naar mate wij Banff naderden werd het regenachtig en ineens ja hoor sneeuw !!!

Op de foto's is te zien dat wij in een echte Canadese sneeuwjacht waren beland met temperaturen van nul graden Celsius maar hoe dichter wij bij Lake Louise kwamen hoe droger het werd en even later stonden wij aan het prachtige meer met het staalblauwe water en sneeuw op de bergen.

Inmiddels zijn we al lang en breed ingecheckt in het hotel en heerlijk gegeten en gedronken dus ga ik afsluiten met een hoe kan het anders slapende eindredactie en gaan we morgen met de skytram naar de bergtop en in de middag vliegen over de Canadian Rockies mits het weer het toelaat natuurlijk.

Dank voor uw aandacht en een fijne werkdag gewenst

Willem

1. Ed hemerik: